Bij het opstarten van een nieuw café moeten er ontzettend veel zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de vergunningen die je aan moet vragen om als café te mogen opereren, het personeel wat moet worden aangenomen, enzovoorts. Ook mag een passend interieur voor je café vanzelfsprekend niet ontbreken! Kies je voor een heel modern interieur, of ga je juist voor een klassiekere variant? Een authentiek bruin café zal in iedere Nederlandse stad in de smaak vallen! Een heel modern café heeft echter ook z’n charme.

Tip 1: wees actief op sociale media

Op sociale media kun je een grote groep potentiële klanten van je café bereiken. Zorg er daarom voor dat je al vanaf het begin actief bent op sociale media. Nodig mensen uit je bedrijfspagina op Facebook te liken, zorg dat mensen je volgen op Instagram, enzovoorts. Op deze manier is het straks makkelijker om personeel aan te trekken en je eerste gasten naar je café te lokken. Leuke deel & win-acties doen het vaak goed onder jongeren op sociale media!

Tip 2: stel het interieur voor je café samen

Nu je actief bent op sociale media wil je ook foto’s van je nieuwe café kunnen delen. Om deze reden is het tijd om je interieur bij elkaar te shoppen. Op internet vind je verschillende winkels waar je terecht kunt voor het bestellen van je interieur. Kies bijvoorbeeld voor mooie horecastoelen, voor bijpassende tafels, enzovoorts. Bekijk de stoelen van een gerenommeerde aanbieder van horecameubels eens, om te zien welke mogelijkheden je hebt.

Tip 3: neem je eerste personeelsleden aan

Wanneer je café klaar is om geopend te worden, kun je de eerste personeelsleden aannemen. Plaats een oproep op sociale media, of schakel een uitzendbureau in om je te helpen bij het vinden van personeel. Het is tijd om je nieuwe café officieel te openen!