[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1528968187988{margin-bottom: -1px !important;}”]

Sollicitatie proces

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Curriculum Vitae 

Een Curriculum Vitae oftewel een cv is een document waarin je jouw werkervaring en diploma’s op een rij zet. Tegenwoordig is dit niet het enige wat je op jouw cv moet zetten. Zet een stukje over jezelf, een portretfoto en je kennis en vaardigheden ook op je cv. Zo word je curriculum vitae meer dan een papiertje met je werkervaring. Vermijd lange teksten en lieg hier niet in. Natuurlijk wil je het beste van jezelf laten zien maar overdrijf niet.

Nu weet je wat er in een cv moet, maar hoe maak je een cv? Een cv maken is eigenlijk heel simpel, je kan er een cv in Word maken, maar er is ook een mogelijkheid om online een cv maken. Als je jezelf echt wilt onderscheiden kun je ook een video-cv maken. Als je een fijne stem en een goede uitstraling hebt, is dit zeker een aanrader. Er zijn meerdere sollicitatietips te vinden om je cv te verbeteren. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief, ook wel een motivatie brief genoemd, is een brief waarin je schrijft dat je graag in aanmerking komt voor de functie waarop je solliciteert. In deze brief vertel je wie je bent, wat je kunt en waarom jij de baan moet krijgen. Zorg ervoor dat de brief geen opsomming van je cv is. Begin met de aanhef en trek daarna de aandacht met een goede openingszin. Zoals een cv voorbeeld.

Het is belangrijk dat je jezelf hebt ingelezen over het bedrijf waarbij je gaat solliciteren. Zo kan je in de brief beschrijven waarom jij zo goed bij het bedrijf past. Daarnaast weet je dan ook op welke manier je het bedrijf aan moet schrijven. Schrijf zakelijk als je solliciteert bij een advocatenkantoor en schrijf creatief als je solliciteert bij een reclamebureau.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sollicitatiegesprek

Het is zo ver, je bent uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te komen. Erg spannend natuurlijk! Hoe bereid je je dan voor? Doe online onderzoek naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Hoe groot is het bedrijf? Wat is de missie en visie? Waarom past het bedrijf bij jou? Vergeet ook niet om even je gesprekspartner op te zoeken, misschien hebben jullie wel dezelfde interesses. Zo kun je het ijs breken.

Zorg ook dat je de kleding draagt die binnen de dresscode van het bedrijf past en zorg dat je te vroeg bent. Dat geeft je de tijd om jezelf nog even op te frissen. Lach, wees beleefd en straal rust en zelfvertrouwen uit. Luister goed en onthoud de namen van je gesprekspartners. Vertel iets over jezelf en stel zelf ook vragen! Zo laat je merken dat je geïnteresseerd bent.

Na je sollicitatie is het mogelijk dat je nieuwe werkgever vraagt om een Verklaring Omtrent Gedrag, hiermee wilt de werkgever zeker zijn dat je geen risico zal vormen voor de specifieke functie of taak die je gaat vervullen. Voor bepaalde functies is een VOG verplicht, denk hierbij aan een onderwijzer, gastouder of taxichauffeur. Benieuwd waar je je VOG kunt aanvragen? Klik dan op deze link om je VOG aanvragen te starten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1311″ img_size=”3000×400″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_column_text css=”.vc_custom_1528968234164{margin-bottom: -1px !important;}”]

Contract

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Primaire & secondaire arbeidsvoorwaarden

De werkgever en werknemer maken afspraken over werktijden, arbeidsduur, loon en vakantiedagen. Dit zijn primaire arbeidsvoorwaarden en worden opgenomen in het arbeidscontract. Daarnaast zijn veel zaken al wettelijk vastgelegd of opgenomen in de cao. Je kunt hierbij denken aan het minimumloon. Je wilt natuurlijk dat je primaire arbeidsvoorwaarden zo gunstig mogelijk zijn. Bepaal van tevoren wat je eisen zijn en weet wat je waard bent. Onderhandel jezelf naar een marktconform salaris.

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden zijn er ook secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit kunnen regelingen zijn zoals een reiskostenvergoeding of rondom het krijgen van bedrijfsapparatuur, zoals: laptops en telefoons. Vaak worden hier ook regelingen over bonussen in opgenomen. Ook hier zal je over moeten onderhandelen en kan je niet terugvallen op de wettelijke regelingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row]