Technici in Nederland zijn over het algemeen erg gewild. Er is dus veel werk te vinden als je een technische achtergrond hebt. Ook als je nog aan een opleiding moet gaan beginnen is het aan te raden idee om de technische opleidingen eens te verkennen. Het geeft je veel kans op een leuke baan! 

Je kunt bij zowel grote multinationals als bij kleinere partijen komen te werken nadat je een diploma hebt behaald. Heb je wel eens nagedacht over een baan als service engineer? Met een technische achtergrond kan dit een hele leuke baan zijn met een hoop afwisseling. Niet iedereen zal bekend zijn met wat een service engineer precies is, daarom belichten we dit beroep in dit artikel. Na het lezen van dit artikel ben jij misschien wel enthousiast geworden en ga je op zoek naar een baan als service engineer.

Onderhoud aan machines

Een service engineer zal zich over het algemeen bezighouden met het onderhoud van grotere machines. En dat kunnen allerlei machines zijn. Je kunt bijvoorbeeld denk aan een windmolen, maar ook een machine die in een fabriek staat of een scheepsmotor. De mogelijkheden als service engineer zijn eindeloos. Je kunt als service engineer dan ook in verschillende branches komen te werken. Over het algemeen zal je redelijk veel onderweg zijn om bij klanten op locaties onderhoud uit te voeren en storingen te verhelpen. Een zeer diverse job dus! Als dit je aanspreekt dan is service engineer misschien wel een baan voor jou. 

Werken in binnen- en buitenland

Afhankelijk van het bedrijf waar je komt te werken kan dit zowel in binnen- als buitenland zijn. Vaak is het overigens een combinatie van beide. Werken in het buitenland is voor veel mensen een droom, met een baan als service engineer zou je deze droom in vervulling kunnen laten gaan. Dit is uiteraard afhankelijk van het bedrijf waar je komt te werken. Sommige bedrijven werken alleen met klanten in Nederland, terwijl andere bedrijven zich weer richten op klanten in het buitenland. Een combinatie is natuurlijk ook goed mogelijk. Omdat je als service engineer op diverse locaties komt om problemen en storingen op te lossen, is het belangrijk dat je flexibel bent ingesteld en snel kunt schakelen. Veel service engineers geven aan dat de afwisseling in het werk ze aanspreekt. Vaak is geen dag hetzelfde! 

Hoe kun je service engineer worden?

Om service engineer te worden kun je diverse opleidingen volgen. Zo zijn er bijvoorbeeld werktuigbouwkundigen (HBO) die het werk als service engineer uitvoeren, maar ook met andere technische opleidingen kun je mogelijk aan de slag als service engineer. De baan is in ieder geval erg afwisselend omdat je doorgaans op veel verschillende plaatsen komt te werken. Er is altijd weer een nieuwe uitdaging te vinden in het werk! Altijd weer een storing op te lossen of een andere uitdaging te vinden. Wil je in de techniek werken? Bezoek dan de vacaturewebsite van GBS International eens voor een overzicht van de laatste vacatures zoals service engineer.