Bent u op zoek naar een krachtige laptop voor een lagere prijs? Veel mensen kunnen tegenwoordig maar moeilijk zonder hun laptop. Op school, maar ook op het werk, kan een laptop van levensbelang zijn, zeker nu steeds meer bedrijven en onderwijsinstanties een laptop eisen om mee te kunnen doen. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een nieuwe laptop te kopen die voldoet aan de nodige eisen. Hoe komen zij aan een voordelige goedkope laptop, maar toch krachtige laptop?

Nou, een refurbished laptop natuurlijk!

Wat houdt refurbished laptop in?

Een refurbished laptop houdt in dat een gebruikte laptop gecontroleerd, gereinigd en getest is voor hij weer verkocht wordt aan de volgende klant. Dit gebeurt bijvoorbeeld niet bij tweedehands laptops die verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats.

Een laptop die u via een tweedehands winkel koopt, is vaak linea recta van de vorige gebruiker naar uw adres gestuurd. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Dit is natuurlijk niet goed voor de staat van deze laptops, en er is een grondige reiniging nodig om ze weer optimaal te laten functioneren. Ook de data die op de harde schijf van de tweedehands laptop staat, is meestal alleen verwijderd. Dit klinkt misschien goed genoeg, maar eigenlijk is er een volledige wipe van de harde schijf nodig. Bij het verkeerd wissen van de data van een harde schijf, kunnen er privacy problemen ontstaan bij uw aankoop. Ook kan een onvoldoende gewiste harde schijf leiden tot langzamere prestaties van uw laptop.

Een goede refurbished laptop aanbieding komt ook altijd met een langdurige garantie. Daarnaast weet u zeker dat de laptop uitgebreid is nagekeken, getest en gereinigd, omadat alle onderdelen optimaal werken en niet binnen een paar weken al mankementen gaan vertonen.

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Een refurbished laptop heeft zo zijn voordelen ten opzichte van nieuwe laptops of tweedehands laptops.

Bij refurbished laptops ligt de prijs altijd veel lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands laptops zijn die worden opgeknapt door laptop experts.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat u de laptop kan overkopen. Dankzij deze controles hoeft u niet meer bang te zijn dat de laptop achteraf niet goed blijkt te werken, wat wel zo fijn is aangezien de laptop wel eerder is gebruikt. Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Ingewikkelde apparaten als laptops of computers kunnen heel veel, maar daardoor kan er ook ontzettend veel fout gaan in het apparaat. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Hierdoor kunt u tegen hele hoge kosten aan lopen, mocht u de laptop alsnog willen laten repareren.

Draagt bij aan het milieu

Ook het milieu is blij dat u voor een refurbished laptop kiest.In plaats van dat u een nieuwe laptop koopt waar een nieuwe batterij en nieuwe onderdelen voor nodig zijn, geeft u eerder gebruikte hardware een nieuw leven. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer minder onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kunt u met uw aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Een refurbished laptop kopen, daar helpt u niet alleen uzelf mee, maar ook onze wereld!