Het is aan het begin van je carrière moeilijk om te bepalen welke richting je nou echt op wil gaan, omdat tegenwoordig de studiekeuze zo enorm groot is. Het blijft immers van groot belang dat je gaat doen wat je leuk vindt en wat je gedurende een werkweek kunt blijven doen zonder je je te vervelen. Fysiotherapie is ook een populaire opleiding die veel studenten aantrekt. Zo heb je verschillende dingen bij fysiotherapie. 

Acupunctuur

Als eerste hebben we een acupunctuurbehandeling die je kunt laten doen. Ik heb acupunctuur in Enschede laten doen en dat hielp enorm. Het is een behandeling die helpt tegen spierklachten, rugklachten en zorgt voor een goede bloeddoorstroming. Het is een behandeling die zowel lichamelijk als geestelijk voordelen heeft. 

Er zitten vrijwel geen risico´s aan vast en daarom ook bijna geen complicaties aan de behandelingen van acupunctuur. Dit is een onderdeel wat je bij een fysiotherapeut kunt laten doen. 

Ademhalingstherapie

Ademhalingstherapie is ook een erg belangrijk deel bij de fysiotherapie voor degenen die last hebben moeilijk genezen. Met de ademhalingstherapie wordt gewerkt aan de gezondheidsverbetering door middel van bewegingen en houdingen in combinatie met een ademtechniek. 

Ook hiervoor kun je dus bij de fysiotherapeut terecht, ook een belangrijk onderdeel om je op te focussen bij het leren van je baan.

Bekken behandeling

De bekken behandeling is er een die zich afspeelt in de buik-bekken zone van je lichaam, waarbij de spieren in die zone worden gestabiliseerd. Vaak hebben we geen idee van deze spieren, tot we er last van hebben. Voor verschillende klachten kun je altijd even contact opnemen met een fysiotherapeut, zo heeft een bekende van mij dat ook gedaan bij een fysiotherapie in Zuthpen.

Dry Needling

Dry needling is een onderdeel dat vaak wordt toegepast bij fysiotherapie. Wat er bij deze behandeling gebeurd is dat er een droge naald in een triggerpoint in de pijnlijke spier wordt aangebracht. Dit zorgt voor een snelle en langdurige ontspanning van de spier. De pijn in de spier wordt veroorzaakt door een knoop in de spier en door die uit te schakelen zullen de pijnklachten afnemen.

Een vorm van fysiotherapie die dus vaak wordt toegepast, dus ook belangrijk om je hierop te specificeren. 

Manuele therapie

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op de gewrichten in de armen en benen en op de wervelkolom. Beperkt kunnen bewegen en het teveel kunnen bewegen kunnen meespelen in het proces naar een manuele therapie. Het doel van deze therapie is om de gewrichten beter te laten bewegen, maar ook om de houding te verbeteren. Deze klachten kunnen vaak worden vastgesteld tijdens een lichamelijk onderzoek. 

Manuele therapie is veel voorkomend, ook veel bij mensen die een verkeerde houding aannemen bij een kantoorbaan, hier zitten mensen vaak scheef in de stoel en daardoor krijg je deze klachten. Een erg belangrijk onderwerp in de fysiotherapie.

Sportfysio

Sportfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die eigenlijk altijd bezig en druk is. Veel sporters hebben vaak last van een blessure die ze laten behandelen bij een fysiotherapeut. Fysiotherapeuten weten de juiste behandeling in het revalidatieproces naar je herstel toe. Je kunt bij vrijwel elke klacht terecht bij een sportfysio die veel van het lichaam afweet.

Zo zijn er dus heel veel verschillende vormen van fysiotherapie waarop je je kunt specificeren tijdens je studie voor je carrière. Mijn tip is vooral: kijk wat je leuk lijkt en ga dat doen. 

Reader Interactions