Na het opzetten van een website voor je bedrijf is het zaak om de eerste bezoekers en potentiële klanten naar je website te trekken. Je wilt de kosten voor het opzetten van je bedrijf immers snel kunnen terugverdienen! Er zijn verschillende vormen van online marketing die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel geven we drie tips om meer uit je online marketing te halen. Een goed marketingplan is essentieel, om het verspillen van je marketingbudget tegen te gaan.

Tip 1: scoor met SEA op de korte termijn

Een marketingplan moet uit plannen voor de korte- en lange termijn bestaan. Met SEA, Search Engine Advertising, kun je op de korte termijn bezoekers naar je website trekken. Door voor SEA te kiezen koop je advertentieruimte binnen zoekmachines. Je herkent deze advertenties aan de websites die in het blok bovenaan de zoekresultaten staan.

Tip 2: op de lange termijn scoren met een blog

Om ook op de lange termijn mee te kunnen doen met de concurrentie, is het belangrijk om je vindbaarheid te verbeteren. Dit doe je door bijvoorbeeld content aan je website toe te voegen. Een van de makkelijkste manieren om content toe te voegen, is het bijhouden van een blog. Niet alleen voeg je hiermee content toe, ook zullen bezoekers sneller nog eens terugkeren.

Tip 3: gebruik linkbuilding voor een hogere positie

Naast het bijhouden van een blog kan ook linkbuilding helpen om hogere in de zoekresultaten te verschijnen. Linkbuilding is een methode, waarbij je een linkprofiel probeert op te bouwen. Hierbij probeer je ervoor te zorgen, dat verschillende websites naar jouw website linken. Op deze manier lijkt je website heel waardevol voor een zoekmachine als Google. De zoekmachine zal je hierdoor hoger in de zoekresultaten plaatsen. Lees verder op de website van een marketingbureau, wanneer je hier meer over wilt lezen.