Je hebt een baan aangenomen in het buitenland, wat gaaf! Wat ontzettend spannend. Je trekt de wijde wereld in en hebt waarschijnlijk al genoeg stress aan je hoofd als je alleen al denkt aan de nieuwe baan, laat staan aan de verhuizing naar een nieuw land! Hier een aantal tips voor jouw internationale verhuizing om de stress te verzachten.

Tip 1. Bereid je voor.
Jaag je je dromen achterna in Amerika, zoek je de hitte op in Australië of ga je op zoek naar de zon dichterbij huis? Waar je ook heen gaat, bereid je voor! Wat is het klimaat daar? Met welk geld betalen ze? Hebben ze er lekker eten? En is de stad wel hond-vriendelijk voor jouw trouwe viervoeter? Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt voor een internationale verhuizing helemaal! Als het het hele jaar door 25 graden is op jouw nieuwe bestemming, kan je die winterkleren net zo goed thuislaten. Dat scheelt weer inpakwerk!

Tip 2. Begin op tijd.
Bij een verhuizing komt veel kijken, bij een internationale verhuizing komt nog veel meer kijken. Denk niet alleen aan dozen inpakken en je adreswijziging doorgeven, maar ook aan een visum regelen en internationaal verhuisbedrijf boeken. Daarom is het extra belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereidingen. Een visum kan soms zelfs een aantal maanden duren en een verhuisbedrijf wordt duurder wanneer een verhuizing last-minute wordt aangevraagd. Bespaar jezelf dus veel stress en begin op tijd!

Tip 3. Bespaar op m3
Voor elke verhuizing geldt; des te minder m3 je meeneemt, des te makkelijker de verhuizing zal gaan en des te minder een verhuizing zal kosten. Voor een internationale verhuizing geldt dit al helemaal, aangezien je inboedel wel duizenden kilometers vervoert moet worden. Let dus goed op wat je meeneemt. Heb je het echt wel allemaal nodig? En zou het niet goedkoper zijn om veel meubels nieuw of tweedehands te kopen in je nieuwe stad?

Ook vragen veel verhuisbedrijven naar een nauwkeurige schatting van de hoeveelheid spullen die je meeneemt. Zo kunnen zij inzien hoeveel en welke grootte verhuiswagens ze nodig zullen hebben. Voor een internationale verhuizing is dit ook erg belangrijk. Een verhuisbedrijf moet kunnen inschatten welke grootte verhuiswagen ze nodig hebben of hoeveel ruimte jouw spullen innemen in de zeecontainer. Een goede inschatting van jouw inboedel is dus erg belangrijk.

Tip 4. Bespaar op transportkosten (en milieuvervuiling)
Hoe krijg je jouw spullen heelhuids van het ene naar het andere land? Dat is een belangrijke vraag. Voor een verhuizing binnen Europa kan je kiezen uit drie verschillende opties: de verhuiswagen, de trein of de boot. Aangezien transport met een verhuiswagen de meest simpele, snelle en goedkope optie is wordt deze dan ook vaak gekozen voor internationale verhuizingen waarbij het nieuwe land te bereiken is via de weg.

Bij een internationale verhuizing over zee is het nieuwe land natuurlijk niet via de weg te bereiken. Voor deze internationale verhuizing wordt vaak gekozen voor de boot of het vliegtuig. Alhoewel de verhuizing met vliegtuig natuurlijk veel sneller zal zijn, lopen de kosten wel algauw heel erg op. De meeste internationale verhuizingen over zee wordend dan ook uitgevoerd met de boot. Dat is ook nog eens veel beter voor het welzijn van onze aarde!

Reader Interactions