Voordat ik als zelfstandig communicatieprofessional startte, heb ik echt heel veel gesolliciteerd. Tijdens de laatste recessie werd ik ontslagen en kwam gewoon niet meer aan de bak als communicatieadviseur. Voor veel 50-plussers geldt dit nog steeds helaas. Aan de andere kant is er juist veel vraag naar IT’ers en vakmensen zoals elektriciens, loodgieters en timmermannen. Laatst zei een ervaren recruiter tegen me: ‘Het is een werknemersmarkt’. Werkgevers moeten extra hun best doen om kwalitatief goede mensen binnen te halen. Als je na een hoopvolle sollicitatiebrief een afwijzing krijgt, is dat vervelend. En als dat vaak gebeurt, is dat zelfs frustrerend. Hoe ik dat volhield? Nou, soms was er toch een leuke afwijzing.

Leven de positieve afwijzing

Als je wekelijks solliciteert, ontvang je helaas ook tientallen afwijsmails. En toen op een dag kreeg ik een afwijsmail waarbij ik direct ‘wauw’ riep. En iedereen mag ook weten waarom. Deze ervaring wil ik graag met je delen, want ik hoop dat werkgevers, recruiters en uitzendbureaus dit lezen. Hoe het ook kan. Hoe het beter kan.

Als potentiële kandidaat, baanzoeker, in-between-jobber of interim communicatieadviseur, deed ik alle moeite om een motivatiebrief en gelikte CV te fabriceren. We hebben niet allemaal een bord voor onze kop. Op enig moment slaat de frustratie toe, vooral vanwege de standaardteksten in de afwijsmail. “U voldoet niet aan de gestelde eisen”, klopte namelijk zelden.

Daarom was ik blij verrast toen dat ik een heldere afwijsmail kreeg van Movacolor in Sneek. Voor de volledigheid: de vacature was Marketing Communicatieadviseur. Door de uitgebreide beschrijving in de mail, kreeg ik als afgewezen kandidaat toch een goed gevoel en kon ik zelf uitvinden wat voor mij van toepassing was. Deze werkgever nam op een positieve manier afscheid. Daarom heb ik dit ook gedeeld op social media. En Movacolor reageerde positief op mijn Tweet. Zo kan het ook beste werkgevers. Neem dit ter harte, want het gaat om het imago van uw bedrijf, een kans om een visitekaartje af te geven, ook na een afwijzing van een sollicitatie kun je wel degelijk positief afscheid nemen. En dit is natuurlijk ook een compliment voor de webcare van Movacolor. En de candidate journey van dit Friese bedrijf.

Natuurlijk ben je erg benieuwd naar de tekst van de beste afwijsmail:

Beste sollicitant,

En daar lagen ze dan: 57 mooie sollicitatiebrieven. De selectie van kandidaten stelde ons voor een lastige keuze, want er zaten ontzettend veel geschikte, creatieve en oprecht gemotiveerde sollicitaties tussen. Uiteindelijk hebben we 8 sollicitanten geselecteerd waarmee we in gesprek gaan. Helaas is onze keuze hierbij niet op jou gevallen.

Globaal kunnen we aangeven waar we op gelet hebben, zodat je zelf alvast kunt kijken of het op jou van toepassing is. Vind je het desondanks toch prettig om meer informatie te ontvangen of herken jij je niet in onderstaande dan mag je mij altijd mailen, dan pak ik je sollicitatie er even bij en zal ik je per mail een terugkoppeling geven.

• We hebben gelet op werkervaring en dan met name op werkervaring in een B2B omgeving. Sommige kandidaten scoorden prima op opleiding, maar hadden nog net iets te weinig werkervaring. Of de werkervaring was vooral B2C gerelateerd.
• Verder keken we of de opleiding aansloot bij de functie. Een aantal kandidaten was bijvoorbeeld meer opgeleid richting eventmanagement of vooral grafisch georiënteerd.
• Kandidaten die deze functie wilden combineren met een eigen bedrijf hadden niet onze voorkeur.
• Sommige sollicitanten stuurden ons alleen een cv en geen motivatie. Wanneer er dan meerdere geschikte kandidaten zijn, loop je het risico dat een ander wordt geselecteerd.

Wat ons verder opviel:

• Schrijf- en spelfouten mogen eigenlijk niet voorkomen in een sollicitatiebrief.
• We ontvingen ook een sollicitatie die bestemd was voor een andere organisatie en een brief van iemand die per ongeluk twee sollicitaties verstuurde (zelfde brieven voor verschillende organisaties). Ook kwam er een mail voorbij met in het onderwerp: FW sales functie …
• Het is niet heel charmant om in de aanhef de naam van de directeur te zetten, terwijl in de vacature duidelijk is aangegeven aan wie de sollicitatie geadresseerd dient te worden.

En dan nog dit. Oudere sollicitanten wezen ons op de kwaliteiten die zij gezien hun ervaring meebrengen. Daar zijn wij het helemaal mee eens. We hebben dus ook niet op leeftijd (of geslacht) gelet, maar op bovengenoemde punten.

We willen je bij deze bedanken voor je inzet. We hopen van harte dat je niet wordt ontmoedigd door deze afwijzing; er zaten gewoon heel veel geschikte kandidaten tussen. Mensen van wie we zeker weten dat ze een baan zullen vinden die bij hen past. En jij bent daar vast en zeker een van.

Movacolor

Solliciteren 2.0

Bovenstaand blog is meer dan 30.000 gelezen via mijn website en online nieuwssites. Dagelijks krijg ik op mijn website bezoek vanwege dit blog. Blijkbaar is het toch wel bijzonder om een gemeende, positieve afwijzing op een sollicitatie te ontvangen. Overigens is solliciteren via een motivatiebrief met CV al bijna old school. Sollicitaties via video, chats, Whatsapp en meeloopdagen (ervaar hoe leuk het bij ons is) worden steeds populairder. Denk je nou, allemaal leuk en aardig dat er zoveel banen zijn, maar mij lukt het niet om iets te vinden, vraag dan hulp aan je netwerk, bemiddelingsbureau of een loopbaancoach bij je in de buurt. Dan kom jij zeker terecht bij een werkgever waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat en waar je dus met plezier elke dag naar toe gaat.

 

 

Reader Interactions