De economie trekt aan en daardoor wordt het steeds belangrijker om de waarde van je cv te verbeteren en om op te vallen bij potentiele werkgevers. Het volgen van een master in het buitenland is hierin een goede stap. Hierdoor kun je sneller een betere baan met hoogstwaarschijnlijk ook een beter salaris kunt krijgen.

Niet alleen voor je toekomstige carrière maar natuurlijk ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Hoe sneller jij je Master op zak hebt hoe sneller je ook aan de slag kunt en hier van kunt gaan profiteren! Je Master kun je al halen binnen één jaar. Dit doe je dan wel in het buitenland hier hebben zo onder andere in Engeland en Amerika een andere opbouw van het educatie systeem waardoor je de mogelijkheid hebt na je Bachelor een Master veel sneller te halen dan vaak in Nederland mogelijk is! Je verleg meteen ook je grenzen en doet internationale ervaring op. Je leert een andere omgeving en veel nieuwe mensen kennen, en bouwt hiermee ook direct een goed internationaal netwerk op. Door deze andere omgeving en nieuwe mensen kom je ook weer in aanmerking met nieuwe culturen,waar je weer veel van kunt leren.

Studierichtingen
Welke achtergrond je hebt in een studie in bijvoorbeeld Nederland, het grootste deel van alle studies kan aangevuld worden met een master in het buitenland. Van Art en Design tot Natuur en Biologie, maar studierichtingen als International Business liggen natuurlijk ook voor de hand. De mogelijkheden zijn eindeloos en veel universiteiten ontvangen graag internationale studenten. Een gemiddeld niveau van de taal en een relevant bachelordiploma zijn de enige dingen die je nodig hebt om toegelaten te worden, dus het is erg toegankelijk.

Studiekosten
Je kunt de éénjarige Masters volgen in Amerika, Australië, Azië, Canada & Engeland en bijvoorbeeld op de vele Business Schools in Europa. De kosten die de master met zich meebrengt hangen dan ook af van de locatie waar je die gaat volgen, waarbij ook de leefkosten moeten worden meegenomen. In sommige landen mag je naast je studie ook nog gewoon een bijbaantje hebben. Ga je bijvoorbeeld studeren in Engeland of een ander Europeesch land dan behoud je alle rechten en plichten zoals je die in Nederland ook gewend bent! De universiteiten in Amerika staan bekend om hun studiebeurzen die zij aan hun studenten geven om het financieel aantrekkelijker te maken. Mocht je in Nederland nog recht hebben op studiefinanciëring, dan kun je deze ook meenemen naar het buitenland, maar je ziet ook steeds meer dat bedrijven meebetalen als investering. Dit is bij uitstek interessant voor werknemers die een jaartje er tussenuit gaan om zichzelf te ontwikkelen en daarna met een berg extra kennis weer terugkeren bij de organisatie.