Om gelijk maar het antwoord te geven: heel belangrijk!

 

  • Het helpt je sneller een (internationale) baan te krijgen
  • Je spreekt een taal waarin zakelijk het meest wordt gecommuniceerd
  • Het vergroot jouw netwerk en kansen
  • Je kunt er (bijna) overal mee terecht

 

Het belang van zakelijk Engels in jouw baan

In een wereld waarin steeds meer handel wordt gedreven en overnames van internationale en nationale bedrijven dagelijks nieuws zijn is het belang van communiceren in het Engels toegenomen.

 

Voorheen was het een pré als je Engels sprak. Nu is het bij veel (internationale) bedrijven een eis dat je zelfs solliciteert in het Engels. Gelukkig kun je hier lezen hoe je een perfect sollicitatiegesprek in het Engels voert. Om te solliciteren naar functies binnen internationale bedrijven is het dus een ‘must’ om een Engels cv en sollicitatiebrief te maken.

 

Engels is de taal die het meest gebruikt wordt in internationale contacten. Dit geldt niet alleen voor bedrijven die zaken doen binnen Engelstalige landen, maar ook voor bedrijven uit andere landen die het Engels als gemeenschappelijke  taal gebruiken om te communiceren.

 

Maar denk ook eens aan promotiemogelijkheden. Hoe beter je communiceert in het Engels hoe meer kans je ook creëert op een functie met meer verantwoordelijkheid.

Je kunt jouw vaardigheden dan gebruiken voor het geven van presentaties, vergaderingen leiden, verkoopgesprekken voeren enz.

 

Maar Engels is toch Engels?

‘School- en vakantie Engels’ zijn niet langer de standaard. Werkgevers verwachten dat je professioneel kunt communiceren in zakelijk Engels. Het is belangrijk dat zowel je mondelinge- als schriftelijke vaardigheden in orde zijn.


Vaak wordt de kennis van het zakelijk Engels overschat. Het gaat niet om het bestellen van een kop koffie of het afrekenen van een paar schoenen.
Je moet een aantal dingen goed beheersen om een professionele relatie op te bouwen. Zeker als jouw droombaan bij een internationaal bedrijf is.

 

Daarbij gaat het om:

Zakelijke gesprekken voeren in het Engels
Kennis hebben van Business English

Zakelijke Engelse correspondentie: e-mails en brieven

Vaktechnisch Engels

Bedrijfspresentaties kunnen geven

Telefoneren en conference calls

Vergaderen in het Engels

Omgaan met een andere cultuur

Onderhandelen met Engelstalige partners

 

Zakelijk Engels is dus een speciale vaardigheid (waarbij de grammatica ook moet kloppen)

We hebben je dus nu genoeg redenen gegeven om jouw zakelijk Engels op peil te brengen, te houden en constant te verbeteren als je jouw kans op een leuke baan wilt vergroten.

Ben je overtuigd hoe belangrijk Engels voor jouw baan is?

Reader Interactions