Ben je net klaar met de middelbare? Of misschien heb je net een studie afgerond? Als je nog niet precies wilt wat je wilt gaan doen qua school of werk is een tussenjaar een goede optie. Veel mensen gebruiken hun tussenjaar om veel te gaan werken bij de supermarkt of andere winkel bij hun in de buurt, maar wil jij toch wat meer spanning en sensatie? Neem de uitdaging aan en ga een taal leren in het buitenland!

Taalcursus

Als je eruit bent en echt naar het buitenland wilt om een nieuwe taal te leren, moet je van tevoren heel veel keuzes maken. Welke taal wil je leren? En in welk land wil je dat doen? Je kunt ervoor kiezen om je Engels naar een topniveau te brengen of Spaans te leren zodat je op je vakantie met die knappe Spaanse mannen kunt babbelen. Maar je kunt ook kiezen voor een minder populaire taal zoals Japans of Chinees. Als je een keuze qua taal hebt gemaakt, is het handig dat voordat je naar het land vertrekt jezelf een beetje wegwijs kunt maken. Ze spreken namelijk niet in alle landen Engels. Je kunt bijvoorbeeld in Nederland al een taalopleiding volgen. Hier leer je de basisaspecten van de taal van het land waar jij heen gaat.

Naar het buitenland

Als je een taal hebt gekozen, moet je vervolgens het land kiezen waar je die taal gaat leren. Je hebt daar namelijk veel meer opties voor dan je denkt. Als je Engels wilt leren komt London waarschijnlijk als eerst in je op, maar wist je dat je ook in Malta of Singapore prima Engels kunt leren? En als je Spaans wilt leren, heb je echt niet alleen de keuze uit Spanje.

 

Als je het land hebt gekozen, moet je gaan nadenken over waar je gaat verblijven in dat land en hoe lang je erheen wilt gaan. Wil je het hele jaar in dat land blijven of vind je het na twee maanden ook alweer genoeg geweest? Je kunt alles natuurlijk zelf regelen, maar je kunt het ook laten regelen door een speciale reisorganisatie.

Je leert meer dan alleen een taal

Als je naar het buitenland vertrekt, zul je niet alleen de taal leren. Je komt terug in Nederland met de kennis van een hele andere cultuur. Waar je ook heen gaat in alle landen zal er wel iets verschillen met Nederland. In London zal je er waarschijnlijk achter komen dat iedereen altijd haast heeft en in Spanje gaat alles juist heel tranquilo (rustig aan).  Maar ook zul je nieuwe vrienden gaan maken, misschien wel vrienden voor het leven.