Als je opzoek bent naar een baan in Friesland, dan moet je je op een aantal dingen voorbereiden. Er zit namelijk een heel proces voor voordat je kunt beginnen bij je nieuwe baan. Het wordt ook al een stukje lastiger aangezien je je op één regio focust. Wil jij weten welke stappen je moet volgen? Dat lees je in dit artikel.

 

Opzoek gaan

Als eerst moet je natuurlijk opzoek gaan naar vacatures. Als je wilt werken in Friesland, zorg ervoor dat je je zoektermen wel filtert op de provincie Friesland. Er zijn verschillende manieren om opzoek te gaan naar vacatures. Bedrijven plaatsen zelf vaak openstaande vacatures, je kan kijken op social media of er vacatures aangeboden worden of je kan op speciale vacaturesites kijken welke vacatures er open staan.

 

Cv en sollicitatiebrief

De volgende stap is dat je je sollicitatiebrief gaat schrijven. Hierin schrijf je een motivatie waarom jij die baan wilt hebben, wat je het bedrijf te bieden hebt en de aanleiding van je sollicitatie. Laat in je sollicitatiebrief merken dat je graag op gesprek wilt komen. Ook is het belangrijk dat je CV helemaal in orde is en dat er niks ontbreekt. Je zet hierin je werkervaring, je opleidingen en je vakkennis.

 

Gesprek

Alle sollicitatiebrieven en Cv’s zijn opgestuurd en dan is het tijd om op gesprek te komen. In dit gesprek is het een kennismaking van beide kanten. De werkgever wil met dit gesprek erachter komen wie jij bent en of je binnen het bedrijf past. Het is handig om van dit gesprek een verslag te maken zodat je nog precies weet waar jullie het over gehad hebben. Bij een gevolggesprek gaat de werkgever dieper in op jouw motivatie, werkervaring en kennis.

 

Reader Interactions