Pennen blijven een ongekende hardloper in de promotionele branche. Tegenwoordig is een groot deel van de gulle ondernemers op zoek naar een relatiegeschenk om te bedrukken en weg te geven. Een pen klinkt dan niet zo interessant. Toch worden ze nog veel gebruikt als geschenk, onder meer omdat pennen bedrukken makkelijk en goedkoop is. Maar er is nog veel meer waarom een pen nu een ultiem promotieartikel is. Zo kunnen ze zelfs levens redden, een niet zo voor de hand liggende reden om misschien toch weer voor de pen te gaan.

Breed inzetbaar en praktisch

Het marketingmagazine Emerce publiceerde in 2010 al een onderzoek naar de pen als promotieartikel. Daaruit kwam dat dit schrijfgerei op nummer 1 staat van alle promotionele artikelen. Waarom? Naast dat een pen levens kan redden, waar we straks verder op ingaan, is een pen onder meer breed inzetbaar. Elk soort bedrijf kan pennen weggeven als passend geschenk. Van bouwbedrijven tot horecaondernemingen tot eventorganisaties. Bovendien zijn én blijven pennen altijd praktisch en zelfs nodig. Ondanks de opkomst van alle technologische oplossingen, blijft het fijn om even snel iets te kunnen noteren.

Plenty aan mogelijkheden

Een pen komt overigens gemiddeld bij 7 verschillende eigenaren. Het logo van de gulle organisatie op de pen wordt dus door meerdere personen gezien. De vele soorten, maten en materialen maken bovendien dat er een hoop mogelijkheden zijn, van bedrukken tot graveren. Dit zijn allemaal goede, maar wellicht ietwat voor de hand liggende redenen om pennen te bedrukken om het bedrijf te promoten. De volgende heeft u waarschijnlijk nog niet eerder gehoord: pennen redden levens!

Red een leven met een pen!

Jawel, een balpen kan volgens onderzoek van het Academisch Ziekenhuis in Wales mensen redden van verstikking. Niet elke pen, maar bepaalde balpennen zijn uitermate geschikt voor op kantoor of op school, en wel vanwege het levensreddende buisje dat erin zit. Volgens de onderzoekers is een pen die eenvoudig uit elkaar te halen is én een buisje dikker dan 3 millimeter heeft, uitermate geschikt om levens mee te redden. Voorkom verstikkingsgevaar en geef een multifunctionele pen cadeau.