Maar hoe pak je dat nou aan?

Dat is een hele goede vraag. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Je vraagt jezelf af wat je nu moet doen. Het gevoel van niet weten wat er te wachten staat, is een soort mix van flauwe onzekerheid en enthousiasme. We’ve all been there, zal ik maar zeggen. Er zijn op dit moment ook óntzettend veel banen, ze liggen voor het oprapen. Het is dus ook niet zo gek, dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. Daarom hebben we hier een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Hopelijk heb je na het lezen van deze blog voldoende inspiratie om te beginnen aan je zoektocht!

Take your time

Het begint allemaal, met heel veel ontspanning en rust. Neem je tijd om goed na te denken over wat je wilt gaan doen. Heb je misschien al jaren die kriebel in je buik om de stap naar een totaal andere baan te maken? Go for it! Of ben je degene die het juist al jaren niet weet? No worries, je bent niet de enige. Soms duurt het gewoon iets langer voordat je jouw uitdaging gevonden hebt. Of je nu binnen een paar maanden op je plek zit, of na een aantal jaar. Iedereen doet het tenslotte op zijn eigen manier.

Wat wil je?

Er zijn ontzettend veel beroepskeuzetesten die je kunt maken. Mocht je twijfels hebben over wat je wilt gaan doen, is dit een goede manier om erachter te komen. Zo’n test geeft je een duidelijk overzicht van waar jouw interesses liggen. Dit is een mooie eerste stap, nu kun je hier mee doorgaan. Struin alle vacaturebanken en uitzendbureaus af en kijk wat ze allemaal hebben. Begin gewoon eens met filteren op je woonplaats, wat is er allemaal bij jou in de buurt?

Go for it!

Mocht je iets leuks gevonden hebben, grijp dan gelijk je kans! Niet wachten tot morgen. Leuke vacatures zijn heel gewild en vaak snel vervuld. Het is dus belangrijk dat je hier goed op inspeelt, anders gaat hij aan je neus voorbij. Dat zou echt zonde zijn! Wanneer je gaat solliciteren, vergeet dan je motivatiebrief niet. Mocht je het maken van deze brief lastig vinden, dan kun je op internet genoeg tips vinden om hem perfect in elkaar te zetten. Je kunt hem ook altijd even laten checken door een vriend of vriendin. Stuur hem samen met jouw CV naar je toekomstige werkgever en dan: duimen maar! 

Natuurlijk is het zo, dat het niet altijd gelijk lukt. Maak je dan geen zorgen, dat overkomt iedereen wel eens. Zoals ik al zei, duurt het soms wat langer en lukt het niet altijd meteen bij je eerste sollicitatie. Ook al was dit voor jou echt jouw droombaan en ben je het niet geworden, dan is het nu de tijd nog niet. Wanneer je het echt wilt, dan gaat het je lukken! Niet gelijk opgeven, het komt altijd wel weer goed. Heel veel succes!

Reader Interactions

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *