Op zoek naar een mooie laptoptas voor naar je studie of werk? Dan zul je waarschijnlijk merken dat er tegenwoordig heel veel keuze is! Maar hoe kies je eigenlijk de juiste laptoptas uit? In dit artikel geven we een aantal tips.

Formaat

Laptoptassen komen in verschillende groottes, net zoals laptops zelf. Let er dus op dat je het goede formaat koopt, want het zou natuurlijk een beetje stom zijn als je na aankoop van een laptoptas erachter komt dat je laptop er niet in past! Bij de meeste laptoptassen staat gelukkig wel al aangegeven voor welk formaat laptop de tas bedoeld is. Wil je het toch zeker weten? Meet dan je laptop op (lengte en breedte) en vergelijk dit met de afmetingen van de laptoptas.

Soort laptoptas

Er bestaan heel veel soorten laptoptassen. Denk maar bijvoorbeeld aan rugtassen, shoppers, schoudertassen, messenger bags… Kies daarom een tas uit die je normaal ook zou dragen, maar dan in de laptoptas-variant! Het belangrijkste is dat de tas makkelijk te dragen is. Fiets je bijvoorbeeld altijd naar studie of werk? Dan is een rugzak misschien handiger dan een aktetas. Merken als Herschel hebben handige en hippe laptoprugzakken die geschikt zijn voor zowel studerende als werkende mensen. Verder zijn leren laptoptassen ook altijd goed, want leer geeft een chique uitstraling en past bij nagenoeg alle soorten outfits! De Burkely laptoptassen zijn prachtig en goed betaalbaar.

Wat neem ik allemaal mee?

Naast een laptop heb je soms ook andere dingen zoals boeken, een schrijfmap of eten en drinken mee naar je werk of studie. In dat geval is het goed om te kijken of er nog genoeg ruimte is voor deze extra spulletjes. Sommige laptoptassen hebben bijvoorbeeld ook nog extra vakjes voor bijvoorbeeld een tablet, smartphone of een drinkfles. Veel ruimte voor extra spullen lijkt op het eerste gezicht wel handig, maar bedenk daarbij wel dat de tas dan ook zwaarder zal worden. Check of de laptoptas nog fijn te dragen is als ‘ie wat voller en zwaarder is. Extra brede en gewatteerde schouderbanden zorgen er in het algemeen voor dat een tas wat comfortabeler draagt.