Na vier (misschien iets meer, want studeren is nou eenmaal heel leuk) jaar is het tijd om de studieboeken weg te leggen en te kiezen voor een baan die bij je past. Waar je ook komt te werken, je zult je goed meoten voorbereiden. Want gemakkelijk zal het niet worden. Na je studiejaren waarin je zelf kon bepalen of je naar colleges ging, wordt er nu van je verwacht iedere dag op tijd klaar te staan. Lees daarom snel verder om goed voorbereid aan het werk te gaan na je studie.

 

  • Wat moet ik aanschaffen voor mijn eerste echte baan?

 

Ja, wat moet je bij je hebben op je eerste werkdag? Wees in ieder geval voorbereid op het werk dat je gaat uitvoeren. Kom jij bij een marketing bureau te werken? Zorg dan voor een agenda, notitieboekje en laptop. Om professioneel over te komen, zorg je ervoor dat je mobiele telefoon een zakelijk telefoonhoesje heeft.

Ga jij juist in de fabriek werken, als hovenier aan het werk of wil je graag gaan schilderen na je studie? Ook daar moet je goed op voorbereid zijn. Weet voor werk bedrijf je werkt en wat de producten zijn die daar gemaakt worden. Ken merken als Carhartt, Hallite of Festool en weet waar je het over hebt tijdens je eerste gesprekken met collega’s of klanten.

 

  • Heb plezier in je werk

 

Het meest belangrijke aan je baan na je studie is dat je het naar je zin hebt. Niet alle werkzaamheden zullen even leuk zijn, maar zorg ervoor dat je het over het algemeen leuk vindt. Haal voldoening uit je werk.