Je hebt je middelbare school afgerond, en nu ook je studie. Aan de ene kant ben je blij, maar aan de andere kant denk je “Was dit het dan?”. Als antwoord op die vraag: Dat hoeft het niet te zijn.

Ambitie

 

Als je weet wat je wilt is het makkelijk. Dat is iets wat je vaak voorbij ziet komen. Of nou ja, je hoort het vaak. Maar als je niet zou weten wat je zou willen, is dat dan iets slechts? Moet je je dan anders voelen dan bijvoorbeeld iemand die al jaren weet wat hij of zij wilt? Natuurlijk niet! Maar als je weet wat je wilt maakt het je keuze wel erg makkelijk. De opleiding die je uiteindelijk kiest moet je natuurlijk wel leuk vinden. Je zal er immers veel tijd aan moeten besteden en (hoogstwaarschijnlijk) zul je er de rest van je leven iets aan hebben. Aangezien dat de basis vormt voor jou op het werkveld. Sommige mensen zijn van jongs af aan al fanatiek in datgene wat ze willen, terwijl anderen nog niet bepaald ambitieus zijn. Uiteindelijk kan iedereen terecht komen waar hij of zij dat wilt!

Mogelijkheden.

 

Dat je klaar bent met school en met het studentenleven hoeft niet te betekenen dat je ook zou moeten stoppen met leren. Sommige mensen voelen zich er goed bij om al vroeg te beginnen met werken, want ja, geld groeit immers niet aan de boom. (Was dat maar zo). Maar is dat wel slim? Want wat is nou eigenlijk jong? En wat is nou eigenlijk oud? Zou het zo gek zijn om een 80-jarige vrouw nog te zien studeren aan haar bureau en bezig te zijn met zelfontwikkeling?

 

Online onderwijs.

 

Leren betekent niet dat je weer naar school hoeft te gaan. In deze moderne tijd waar vrijwel alles digitaal gaat, hoef je niet meer per sé naar een “gebouw” te gaan. Je hebt tegenwoordig keuze uit een grote schaal onderwijsaanbieders. Elke vorm van onderwijs is uniek. Zo is het mogelijk om te leren op afstand.(Denk hierbij aan bijvoorbeeld thuisstudies, online cursussen etc.

Thuisonderwijs en leren op afstand.

 

Je hebt veel soorten instellingen die dit thuisonderwijs mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan: NTI, LOI, Civas etc. Zij maken passend afstandsonderwijs mogelijk zodat je vanuit huis online kunt leren. Ideaal voor als je je werk, gezin en vrije tijd wilt behouden. Want uiteraard kun je als werkende ervoor kiezen een cursus of opleiding te kiezen waarbij je én wijzer wordt én niet per sé een “student” bent. Wat je doet, doe je voor jezelf. Extra leren is nooit verkeerd. Kijk voor een groot aanbod in afstandsonderwijs hier.

 

Wat extra lesstof bijspijkeren zou je in je huidige baan ook verder kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan loonsverhoging/promotie maar ook voor een carrièreswitch is het super handig.

 

Tot slot.

 

Welke keuze je ook zou maken, je bent er nu achter gekomen wat de mogelijkheden zijn. Uiteindelijk maak jij zelf de keuze die het beste bij je past. Hopelijk heeft deze blog je verder kunnen brengen. Ik wens je veel leerplezier!