Je hebt er vast wel eens van gehoord of misschien zelfs wel eens gebruik van gemaakt. Als je op zoek bent naar werk kun je zelf op zoek gaan naar een geschikte vacature. Om te solliciteren kun je ook een uitzendbureau inschakelen. Een uitzendbureau zoekt voor jou naar geschikte vacatures en kan helpen in het bemiddelen tussen werkzoekenden en toekomstige werkgevers. Een detacheringsbureau lijkt veel op een uitzendbureau. Het grote verschil met een uitzendbureau is echter dat je bij een detacheringsbureau in dienst bent van de detacheerder.

Hoe werkt een detacheringsbureau?
In principe werkt een detacheringsbureau hetzelfde als een uitzendbureau. Je schrijft jezelf in als je op zoek bent naar werk en een detacheringsbureau helpt met het vinden van een geschikte baan voor jou. De contacten die de detacheerder heeft en het netwerk dat erbij gebruikt wordt, zorgen er in veel gevallen voor dat je al snel aan het werk kunt. In dat geval word je gedetacheerd bij een bedrijf. Je bent in dienst en wordt betaald door het detacheringsbureau en het bedrijf waarbij je werkt huurt jou als het ware van het detacheringsbureau.

Verschillende sectoren
Er zijn veel detacheringsbureaus die jou aan een baan kunnen helpen. Meestal zijn detacheringsbureaus gericht op een bepaalde branche of sector. Zo zijn er detacheringsbureau die gericht zijn op de horeca, op de bank sector, technische detacheringsbureaus en ga zo maar verder. Op deze manier kun je met een bepaald diploma en achtergrond gerichte sollicitaties doen bij een detacheringsbureau. Heb je een ICT opleiding gedaan dan kun je jezelf bijvoorbeeld aanmelden bij een detacheringsbureau als B&P Personeel.

Opdracht
Wanneer je voor een detacheringsbureau aan de slag gaat word je vaak op bepaalde opdracht gezet. Je wordt dan voor een bepaalde tijd gedetacheerd bij een opdrachtgever en zodra de opdracht afgerond is kan het zijn dat het detacheringsbureau waarvoor je werkt op zoek moet naar een andere klus voor jou. Het is ook mogelijk dat de opdracht verlengd word of dat er een nieuwe opdracht komt waarbij je aan de slag kunt bij het bedrijf. Daarnaast is het ook mogelijk dat je uiteindelijk in dienst wordt genomen door het bedrijf waarbij gedetacheerd ben.