Wil je in de IT wereld werken? Veel docenten vertellen dat als je je papiertje haalt de wereld aan je voeten ligt. Het kromme is echter dat bedrijven een hoop dingen van kandidaten vragen die je eigenlijk niet op school leert. Welke vaardigheden moet je dan beheersen om snel aangenomen te worden? In dit artikel lees je belangrijke informatie om klaar te raken voor de IT-wereld.

1.)  Volg een cursus Excel

 

Volg een excel cursus! Excel is namelijk super handig, want door de formules kan je heel snel dingen berekenen. Verder krijg je met dit programma meer overzicht in je data. Zo maak je met Excel verschillende grafieken en tabellen. Doordat je handig bent met Excel bespaar je een hoop tijd met de berekeningen. Tijd is natuurlijk geld! Dit is dus superhandig om dit aan je cv toe te voegen. Je hebt zeker een streepje voor bij de werkgevers.

2.)  Leer programmeren

 

Verder is het ook raadzaam om te leren programmeren. Veel werkgevers zitten namelijk met hun handen in het haar. Wist je dat 58 procent van de HR-professionals moeite heeft met het werven van IT-personeel? Niet voor niets krijgen IT’ers wekelijks berichten op LinkedIn van recruiters. Hier kan je dus op inspelen! Door te leren programmeren kan je, vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, hard spelen in de onderhandeling.

3.)  Cybersecurity

 

Met de recente aanvallen op Britse ziekenhuizen en de digitale oorlog die momenteel gaande is is de vraag naar cyberpersoneel gigantisch. Hoe raak je hierin vakbekwaam? Het is hierbij verstandig om veel actief te zijn met computers. Volg daarom online cursussen. Er zijn genoeg platformen waarop dit gratis kan. Khan Academy is bijvoorbeeld een gratis toegankelijk platform, wat altijd gratis zal blijven.

Kijk verder op vacaturewebsites wat ze van je vragen en ga je hierin ontwikkelen. Zo ligt de wereld wél aan je voeten!

 

Reader Interactions